Maailman paras mutakakku

Lakritsimutakakku!
Löysin tän kakun matkalla salilta kotiin, kun päätin käydä kurkkaamassa yhen uuden  Lahtelaisen kahvilan tuotteita (tryffdeli vaparilla). Myyjä oli mun tuttu ja se sai mut vakuutettua, että jos ostan palan sitä kakkua, niin en tuu pettymään. Nappasin palan kakkua matkaani ja tunsin oloni ihan New Yorkilaiseks, koska olin muka niin kiireisenä matkalla salilta kotiin ja salikamat päällä kannoin tuota yksittäispakattua aarretta käsissäni.
 Mun oli tarkotus antaa se miehelle yllärinä, mut se nukku koko ajan, ni palkitsin sitte itteni hyvästä reenistä (lue: tasasin kulutettuja kaloreita) ;D

Ja se kakku, voi pojat mä olin niin myyty!!! Menin heti ettimään netistä ohjeen ja luulen, et se on aika sama kun ton tryffdelin mutakakun. 
Tein tätä Kodan 6kk kahveille kummeille sekä tätä edellisenä viikonloppuna mun sukulaisille.
Kaikki on kehunu ihan älyttömästi tota kakkua ja oon ite sitä mieltä, että se on parasta! Joten mun täytyy pistää hyvä kiertämään ja esitellä se teille *:




Kakkupohja
200 g tummaa suklaata (esim. Maraboun)
100 g voita
4 kananmunaa
4 dl tomusokeria
1 rkl maissitärkkelysjauhoa (esim. Maizena)
1 rkl lakritsijauhetta (esim. Urtekram)
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa


Li
säksi
1 rkl voita
1 rkl mantelijauhetta*


Kuorrutus
n. 150g maitosuklaata (esim. panda)
1 rkl voita
100 g tuorejuustoa
1 1/2 dl vispikermaa
1 rkl tomusokeria
½–1 rkl lakritsijauhetta


1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin. Voitele reunat ja jauhota ne mantelijauheella. Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen.
2. Sulata suklaa ja paloiteltu voi varovasti vesihauteessa, sekoita sileäksi ja nosta jäähtymään.
3. Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
4.Vaahdota keltuaiset ja tomusokeri. Yhdistä maissitärkkelys, lakritsijauhe ja vaniljasokeri ja lisää keltuaisvaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Sekoita suklaa-voiseos ja ripaus suolaa vaahtoon. Kääntele valkuaisvaahto taikinaan (=sekota kovaa, koska muuten ei sekotu :D)
5.  Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa noin 20 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä löysäksi, sillä jäähtyessään se kiinteytyy. Anna kakun jäähtyä kunnolla, jottei kuorrutus sula. Jos kaun pintaan on tullut kuori, niin poista se ja pidä pieni herkkutauko sitä syöden, niinkun minä tein ;)
6. Tee kuorrutus. Sulata suklaa ja voi varovasti vesihauteessa. Anna jäähtyä.
7. Vatkaa tuorejuusto kulhossa notkeaksi. Vaahdota kerma toisessa kulhossa ja sekoita juustoon. Mausta vaahto tomusokerilla ja lakritsilla. Lisää lopuksi jäähtynyt suklaasula.
8. Levitä kuorrutus kakun päälle nopeasti.




Unohdin kuvata ja muistin vasta koko homman viimesen jämäpalan kohdalla :(

Alkuperäsessä ohjeessa oli halkasijaltaan 20cm vuoka, mutta mulla oli n. 30cm vuoka, joten toi on sen takia paljon matalampi. Molempi parempi, maku se on tärkein :)!
Toi lakritsijuurijuhe on aika harvassa paikassa myynnissä, mutta mä ostin omani k-supermarketista ja hintaa oli ehkä 2e-3e. Se on tosi riittosaa ja sitä voi käyttää muuhunkin leivontaan. Oon esimerkiks tehny lakritsibanaanimustikka-jäätelöä (= blendaa jäiset banaanit ja mustikat keskenään ja lisää jauhe :D) ja se jauhe on antanu kivan lisän sinne hedelmien joukkoon :)
*voi korvata millä tahansa jauholla. Jos jauhottaa vaan mantelijauheella, niin on täysin gluteeniton

Kakku sai ihan valtavat suosionosoitukset maistajiltaan joten tehkää sitä ja kertokaa mulle rakastitteko vai rakastitteko sitä ;)

Alkuperäinen ohje täältä


7 kommenttia

  1. Oooo rakastan juustokakkuja ja suklaata ja lakuja, nii pakko testii joskus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kannattaa kokeilla, et varmasti pety :)!

      Poista
    2. Tehtiin tätä ja ai perkule ku on hyvvääää! Kiitos triljoonasti ohjeesta <3. Pidin sitä pari minsaa liian vähän aikaa uunissa, niin oli vähä liianki löröö, mut ei haittaa :).

      Poista
  2. Ku tuun seuraavan kerran kylään odotan että mua odottaa tuokakku teillä ;) haha

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. haha ei taida huomiseks ihan onnistua :D Mut jokukerta jooo!

      Poista
  3. Ootko tehnyt kakun samana päivänä kuin tarjoillut vai edeltävänä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ensimmäisen kakun tarjosin samana päivänä kun tein, mutta ton jälkimmäisen tein etukäteen. En osaa oikee sanoa, että kumpi oli parempi, koska ensimmäinen kakku unohtu uuniin eikä ollu enää mutakakku, mut oli seki hyvää :D Alkuperäses ohjees sanottii et kannattaa tehä valmiiks, mut en usko et se niin vaikuttaa, koska ton kuorrutteen maku on melko voimakas, niin sitä pohjaa ei niin maista siitä, et onko yön aikana tullu maut paremmin esille tms :)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.