Maailman helpoin limekana & paahdettu myskikurpitsa

Miten maustaa alle 1vuotiaan ruoka?
On kysymys mitä mä oon ihmetelly viimeiset 6kk!
Koda on 11 kuukautta vanha ja on alkanu syömään viimein myös rakeisempaa ruokaa. Se tarkottaa sitä, että pikkuhiljaa oon antanu sille samaa ruokaa kun mullekin. Mun mielestä se on ihanaa, että kohta voin tehä meille molemmille aina yhteistä ruokaa eikä tarvi enää pakastaa sunnuntaina hirveetä kasaa vauvansoseita. Onhan se Kodalleki vähän ankeeta syödä kahta eri sosetta aina arkena päivälliseks. Nyt on ihanaa kun säästyy aikaa ja vaivaa ja voin tehä molempien ruoat samalla.

Ainoo ongelma tässä on maustaminen. Mä syön tosi maustettua ruokaa ja Koda vasta opettelee mausteisiin. Sen kroppa ei kestä yhtä maustettua ruokaa mitä normaalisti tekisin.
Mun on ollu jotenki vaikeeta tietää, että minkä verran laitan mausteita sen ruokaan ja ylipäätänsä, että mitä mä laitan. Suola ja kaneli on ainoot mausteet mitä ei saa alle vuoden ikäselle antaa, eli tavallaa taivas on vaan rajana. Koen silti sen maustamisen hankalana just noitten määrien suhteen.

Musta tuntuu, että Koda ei ikinä oikeen tykkää mun ruoista, koska maustan aina joko liikaa tai sitten en ollenkaan. Käytän ite tosi paljon mausteita, enkä osaa oikeen käyttää vähemmän. En tiiä kuinka vähän pitäis laittaa. Laitan aina vaan fiiliksellä sadasta eri purkista mausteita ja lopuks niitä on liikaa


Melkein aina kaikissa maustekastikkeissa/seoksissa/kuutioissa on suolaa, joten niitten käyttäminen ei oo mahdollista. Yrttejä en osaa yhtään käyttää, eikä mulla niitä oikeen olekaan maustekaapissa.

Kuulin vähän aikaa sitten, että Meiralla on tullut suolattomia mausteseoksia, jotka soveltuu myös perheen pienimmille. 
Eipä ollu vaikee päättää, kun Blogringiltä kysyttiin, että  tahtoisinko lähteä tekemään kamppista Meiran mausteista. 
Nythän mä voin laittaa noita samoja seoksia meijän molempien yhteiseen ruokaan!
Sillon nään mausteiden konkreettisen määrän eikä mausteet katoaisi enää ruoan sekaan, jollon lopputulos on usein liian mausteinen Kodalle.

Meiralla on suolattomana mm. Chilimausteseos, jauhelihamauste, curry, yrttiseos, intialainen mausteseos, limemausteseos...

Nyt voin pistää vaan tota yhtä yrttiseostakin ruokaan, eikä tarvi ostaa kymmentä purkkia erilaisia yrttejä joiden soveltuvuudesta keskenään mulla ei oo harmainta hajua. Säästyyhän tässä rahaakin, kun ei tarvi ostaa kaikkia mahollisia mausteita ja yrttejä kaappiin, koska ne on jo valmiina yhessä purkissa ja ennenkaikkea oikeessa suhteessa. Eipä tarvi enää lisäillä jotain maustetta vaan sen takia, että joku toinen mauste ei pomppais liikaa esille...jolloin tuloksena on lopulta kolminkertanen määrä mausteita mitä olin ensin suunnitellut...

Mä oon ite maailman pahin on/off diettaaja ja sorrun melkein joka viikko herkkuihin. Välillä vähemmän ja välillä enemmän. Aina kuitenkin jatkan urheesti painonpudotusta floppienkin jälkeen.

Tämän vuoksi mulla alkaa -taas- ensviikolla VHH-ruokavalio (vähähiilihydraattinen) ja Koda syö samaa ruokaa päivällisellä mun kanssa näin arkena.

Kehittelin (maailman helpoimman) aterian missä huomioidaan sekä Kodan suolaton ruokavalio, että mun vähähiilihydraattinen ruokavalio. Koda saa kuitenkin hiilareita kaikkialta muualta. Vaikka päivän molemmat ateriat olis Kodalle vähähiilarisia, niin aamu- ja iltapuuro +välipala tasottaa päivän hiilarisaannin "normaaliin".
Kermainen limekana &
paahdettu myskikurpitsa (VHH-resepti)
Kermainen limekana500g Maustamatonta broilerin fileitä
1 prk ruokakerma 15%

1/2 lime
1-2 tl Meiran limemausteseosta

0,5 tl Meiran Currya


Levitä kanafileet vuokaan tasaisesti. Ripottele päälle mausteet.  
Purista puolikkaan limen mehut lihojen päälle. Lisää ruokakermaa niin paljon, että fileet peittyvät. Laita uuniin noin tunniksi 200 asteeseen. Voit suojata vuoan foliolla mikäli et halua väriä pintaan. Kaada ylimääräiset nesteet pois vuoasta ennen ruokailua.Myskikurpitsa (lisuke)

1kpl myskikurpitsa /2hlö

Meiran yrttimausteseos
Meiran chilimausteseos

Pese kurpitsa ulkopuolelta ja halkaise pituussuunnassa kahtia. Poista lusikalla siemenkota.
Tee kurpitsaan pari viiltoa, jotta kypsyminen olisi tasaisempaa.
Lisää mausteita haluamasi määrä ja pistä uunin keskitasoon 200 asteeseen n. 1,5h. Tarkista vielä tämän jälkeen haarukalla, että kurpitsa on tarpeeksi pehmeä.
Kurpitsan "kuppiin" kertyy nestettä uunissa, joten poista neste ennen tarjoilua.

Voit halutessasi täyttää kurpitsan kupin vaikka herneillä tai muilla vihanneksilla. Kuppiin voi myös laitaa vaikkapa kermaista jauhelihakastiketta tai muuta lihaa. Vain mielikuvitus on rajana !
Jos sinulle myskikurpitsa on uusi tuttavuus, niin kokeile ihmeessä! 
Kurpitsa muistuttaa kypsänä hyvin paljon koostumukseltaan sekä maultaan bataattia. 
Karppaajille vinkkinä, että myskikurpitsassa on n. 4g hiilihydraattia/100g kun taas bataatissa 20g/100g.

Myskikurpitsaa on vaikea saada ympäri vuoden, mutta näin syksyllä sitä on lähes kaikissa S-marketeissa. Kappalehinta jää siihen 2-3 euroon. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan.
Kurpitsan voi paahtaa myös paloina, mutta musta toi muoto on niin kaunis, että halusin säilyttää sen.Kodalle tein sosetta myskikurpitsasta ja herneistä haarukalla painellen ja hyvin upposi! Kanatkin meni sormiruokaillen heti parempiin suihin. Lopuks ruokailu päätty autoleikkeihun ruokapöydässä. Tällä kertaa autona toimi Meiran maustepurkit

Tää ateria on ihan täydellinen lapsiperheisiin, sillä ruoan voi laittaa uuniin kypsentymään vaikka ulkoilun ajaksi. Mikä onkaan ihanampaa kun tulla kotiin ja kotona tuoksuu ihana mausteinen ruoka!
PS. Huomioithan valmistaessasi tätä ateriaa, että ihana tuoksu kantautuu koko rappukäytävääsi. Ethän siis ihmettele jos ovesi takana pari naapuria nuuskuttelee postilaatikostasi sisään :P
Postaus tehty yhteistyössä Meiran ja Blogiringin kanssa. Muiden bloggaajien herkulliset reseptit pääset näkemään täältä.