MAAILMAN PARAS KAALILAATIKKO

Mä lupasin joskus instagramissa antavani maailman parhaan kaalilaatikon ohjeen. Se on sellanen minkälaiseen en oo ite ikinä törmänny ja se on niin hyvää, että mun on pakko jakaa se jollekin. Eli tänne :D!

Ohje on anopilta ja hän on sen joskus aikoinaan bongannu ilmeisesti jostain lehestä. En tiiä onko se tehny siihen muutoksia, mutta nimettäköön se silti vaatimattomasti maailman parhaaksi kaalilaatikoksi.



kuvasta puuttuu mausteet ja sipuli mikäli sitä käytät




Tarvitset

1-1,5dl puuroriisiä
pienen kaalin, noin 1kg
kevytkermaa (voi myös käyttää vaikka 15% ruokakermaa, mutta tällä anoppi aina tekee)
400h hyvää jauhelihaa 
2-3rkl siirappia
Forssan punajuurisalaattia
(sipuli pieneksi silpuksi)
(puolukkasurvosta)
voita

kasvisliemikuutio
mustapippuria
meiramia
paprikaa
suolaa

1. Suikaloi kaali ohuiksi ja pitkiksi siivuiksi (ja silppua sipuli pieniksi paloiksi). Lisää ne suureen kattilaan ja kuullota hieman voissa. Lisää tämän jälkeen sen verran vettä (ehkä joku litra?), että kaalit pehmittyvät siinä. Laita kansi kattilan päälle, nopeuttaaksesi prosessia.

2. Keitä puuroriisi toisessa kattilassa ja heitä sekaan kasvisliemikuutio.

3. Kun kaalit ovat pehmeitä, kaada kaaleista liemi pois, mutta jätä pohjalle n. 1-2dl lientä. 
Lisää riisi kaalien sekaan suureen kattilaan. Lisää sekaan mausteet (n,2tl  jokaista, paitsi suolaa oman maun mukaan.), siirappi, kerma ja raaka jauheliha.

4.Kaada seos öljyttyyn vuokaan ja suojaa ruoka halutessasi foliolla.

5. Pistä uuniin keskitasolle 200C vähintään 60min välillä sekoittaen ellet käytä foliota. Jos pidät ruokaa uunissa yli tunnin, niin laske 175C 60min jälkeen.

Tarjoile Forssan punajuurisalaatin kera (ja puolukkasuvoksen mikäli sitä haluat, ei ole pakollinen) ja nauti!


Tähän ruokaan kuuluu Forssan punajuurisalaatti. Ilman sitä tää ruoka ei oo yhtään sama asia! Sen pitää olla just Forssan punajuurisalaattia, muiden toimivuudesta en mee takuuseen.

Reseptin salaisuus on: ohuet ja pitkät kaalisiivut, raaka jauheliha, pari desiä kaalin lientä seoksessa ja Forssan punajuurisalaatti. Tää on parasta ja jos mä sanon noin, niin se todella on hyvää :D!


19 kommenttia

  1. Menee kyllä heti kokeiluun. :) p.s kiitos ihanasta ja aidosta blogistasi.
    Niina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, tuu kertoo sit oma raportti ku kokeilet. Muista punajuurisalaatti :D!

      Kiitos ihanasta kommentista Niina <3

      Poista
    2. Kokeilin ja oli ihan sika hyvää. Se punajuurisalaatti oli just se juju. Nirso kaksveekin veti lautasen tyhjäks. Mukavaa juhannusta sulle ja perheellesi.
      Niina

      Poista
    3. hei mahtavaa kuulla, se punajuurisalaatti on oikeesti ihan lyömätön yhistelmä tän kanssa! kiitos ja samoin teille :)

      Poista
  2. oon aina rakastanu kaalilaatikkoa, mutten koskaa osannu tehä syötävää, joten tää on pakko testata :D

    VastaaPoista
  3. Oo pakko tehdä joku päivä, kiitos!

    VastaaPoista
  4. Hei en tiiä onks joku jo tosta huomauttanu, tai onko kenties tarkotuksella, mut yläpalkissa on 2 samanlaista Koda-osiota? :O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei oo viel kerinny, mut huomasin ite saman. Haliintapaneelissa näyttäis olevan kaikki kunnossa, mutta noi sivut yleensä päivittyy vähä jälessä. Koitan tänöö vielä korjata tota jos se korjaantuisi vaa niiden päivityksellä :)!

      Poista
  5. Testasin juuri, aivan törkeän hyvää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa!!!<3 oliko punajuurisalaatti hyvä kyljes ;)?

      Poista
  6. Hei, mut onko 1 kg kaalia liikaa tuhon jauhelihamäärään nähden ? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei oo, en kyl yleensä kato hirveesti painoo vaan enemmän sitä kokoa muuten :) n.1kg on hyvänkokonen tähän:)

      Poista
  7. Ok, makuasioitahan nää on ! Minkä kokoseen uunivuokaan sulla annos mahtui ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on ovaalinmuotonen uunivuoka, mutta siihen tuli iha täyteen. Kannataa varata aika iso vuoka varuilta :)

      Poista
  8. Ok, makuasiahan se on. Minkäkokoisessa vuoassa herkun paistoit ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iso ovaalinmuotoinen, sellanen ehkä 30cm pitkä. Nelikulmaset vuoat vetää aina paljon enemmän vaikka olis samanpitunen :)

      Poista
  9. Moi! Mä kun oon ihan käsi vielä näissä safkahommissa niin oisko toi suolan määrä joku vajaa teelusikka kuvasta päätellen? :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.