MAAILMAN PARAS PASTAKASTIKE

Mä en oo pahemmin pastaihminen. En oo aikasemmin oikeestaan edes tykänny pastasta, mutta nykyään syön kahta. Toinen on lasagne (kotikokin ohjeella, se on parempaa ku ravintolassa) ja toinen on seuraava pastakastike. 

Ruoassa pitää olla makua ja tässä sitä on. Lahtelaisena oon käyny lukuisia kertoja pastastaan tunnetusta Mamma Mariassa, mutta se ei oo mitään tän rinnalla. Se on kova lupaus, mutta jokainen joka on maistanu tätä on todennu saman. 

Tää resepti on sellanen, että sitä on välillä vaan pakko saada nyt just ja heti. Onneks sen saa tehtyäkin alle 20minuutissa!

Resepti on mun oma. Se on vähän perinteisen carbonaran tyyppinen, mutta paljon maukkaampi ja parempi.



Tarvitset

Paketin Amerikan pekonia
Purkin kuohukermaa
1dl valkoviiniä(punanenkin varmasti käy)
Tuoretta timjamia
2 valkosipulinkynttä 
1 sipulin
Tuoreen chilin
Voita/öljyä ruskistamiseen
mustapippuria+suolaa
2 keltuaista
(1/2 pkt aurajuustoa)
((Dijon sinappia))
(Parmesaaniraastetta)
Pastaa


1. Laita vesi kiehumaan ja lisää haluamasi pastaa kiehuvaan veteen.

1. Pilko chili ja valkosipuli pieniksi, kuutioi sipuli. Pehmitä ne pannulla voissa keskilämmöllä. 

3. Leikkaa pekoni palasiksi ja lisää se sipulien joukkoon. Anna ruskistua (pekoni ei saa jäädä lössöksi). Lisää reilusti mustapippuria n. 2tl, suolaa makusi mukaan sekä desi viiniä joukkoon ja anna kiehua hetki.

4. Ota timjamia reippaasti ja pilko se pieniksi. (Hienonnettua timjamia tulee olla pari rkl). Lisää timjami joukkoon ja anna kiehua vielä pieni hetki.

5. Kaada kerma sekaan  (+ sinappi ja pilkottu aurajuusto) anna hautua muutaman minuutin. 

6. Sekoita valmis (tai vähän al dente) pasta ja kastike keskenään. Lisää sekaan kaksi keltuaista ja sekoita ne ripeästi pastaan hetken sekoittaen aikaa sekoittaen. (Keltuaiset kypsyy pastan seassa)

Anna pastan tekeytyä hetki (alle 2min) ja annostele se sitten suoraan lautasille.

7. Voit lisätä päälle vielä raastettua parmesaania (tai vastaavaa hienojakoista raastetta) ja tarjoile. Aurafanit voi korvata parmesaanin murennetulla aurajuustolla!



Pasta kuulostaa ehkä työläältä, mutta todellisuudessa se on valmis alle 20minuutissa.
Mikäli oot hidas pilkkoja, niin pilko kaikki ainekset etukäteen kastikkeeseen sopiviksi paloiksi, täten mikään ei varmasti pala pohjaan ja voit vaan rennosti viskellä aineksia sekaan ammattikokin tavoin :D!

Jos jokin kohta jäi epäselväksi, niin voit katsoa lyhyen videon missä teen tätä samaista ruokaa :)

Pasta on todella monipuolinen, siitä voi jättää aurajuuston, keltuaiset, sinapin ja viinin pois. Kuhan sulla on tuoretta timjamia, kuohukermaa, Amerikan pekonia ja sipulit, niin et voi pettyä. Paras maku on tietysti kun noita kaikkia on! 
Viini tuo ihanaa makua pastaan.
Tää onkin meijän taaperon yks lempiruoista!

//Dijon-sinappi on aika pieni lisä, joten jos sulla ei oo sitä, niin ei tarvi tän takia ostaa. Toimii äärimmäisen hyvin ilmankin! Ja jos laitat auraa, niin älä lisää ylimääräistä suolaa, koska se aura on niin suolasta.

Me käytetään normaalisti täysjyväpastaa, mutta täysjyvä penne ei oo kovin hyvä makuelämys, joten suosittelen suosiolla tekemään tän vaaleeseen pastaan.

Kokeilkaa ja kertokaa mitä tykkäsitte, tää ei varmasti petä!




52 kommenttia

  1. Vois kokeilla punkulla nii pastasta tulee iha pinkkiä :D:D haha pitää testaa, näyttää hyvältä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, stä vaan mitä löytyy :D! Tää on kyl megahyvää :)

      Poista
    2. Hirvee haloo keskustelupalstoilla jo :DDd voi luoja. Voin ihan ravintolakokkina kertoo, ettei tämä pasta ole MITENKÄÄN haitallista lapselle. Alkoholi haihtuu keitettäessä ;) Mulla menee jo tunteisiin :D:D

      Poista
    3. :'D sielä taas älykkyysosamäärät kukoistaa, mut joo ihan oikeessa oot :)!

      Poista
  2. Annatko sä lapsellekin tätä vaikka tässä on alkoholia? :) mielenkiintoinen resepti ja kokeilen varmasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän sen viinin tarvi olla alkoholillista. En muutenkan ressaisi desistä kastikkeessa, kun sitä kuitenkin haihtuu suurin osa keittämisen aikana (monet sanoo, että haihtuu kaikki ja joku kertoo osan prosenteista jäävän). Vähän sama kun simassa, että onhan siinäkin ihan vähän alkoholia, mutta annetaan kuitenkin lapsille. Määrähän olisi ihan minimaalinen kun tota tulee niin iso satsi, että taaperon syömässä mini-annoksessa olisi varmasti vähemmän prosentteja kun lasillisessa simaa.

      Ennen tein ilman viiniä, mutta sitte kokeilin laittaa sitä tähän ja sopi, ni riippuu kerrasta laitanko vai en :)

      Kannattaa kokeilla, on tosi hyvää!

      Poista
  3. Varmaan pakko kokeilla koska nää sun reseptit kuulostaa aina nin oudoilta mutta maistuu taivaallisilta :D Ootko muuten kokeillu avocadopastaa? Mä olin todella skeptinen sen suhteen, jo siksikin että sitä on hehkutettu niin paljon, ja myös siksi etten oo pasta/avocado-ihmisiä, mutta kun maistoin niin se on jotain ihan järjettömän hyvää! Sekin on sikanopee, kestää vaan sen aikaa kun pasta kiehuu. Ja mä teen sen mielummin sellaseen kierrepastaan kun spagettiin niinkun ohjeissa sanotaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha toi on ihan totta :D Oon kokeillu itseasias kerran joskus pari vuotta taakkeppäin, mutta en sillon niin digannu. Pitää varmaa kokeilla uusiks, koska oma makukin varmasti muuttunu ajan myötä :)!

      Poista
    2. http://www.makuja.fi/reseptit/avokadopasta-a-la-alexander-gullichsen/

      Tolla ohjeella tulee ainakin omasta mielestäni parasta! :)

      Poista
  4. Eikö Chicago-Iida olekin sun kanssa ollut samaan aikaan Vuorikadulla koulussa? Ja kiusannut suakin siellä? Tekee susta hirveästi av-palstalle haukkumis keskusteluita, nytkin ulvoo jtn että sysäät alkoholia lapselle.

    VastaaPoista
  5. Tein kokeeksi ja onhan tuo syötävää,mutta ihan järkyn raskasta safkaa jos kaikki noi aineet laittaa.Ja pienelle lapselle ihan liian suolaista! Anette

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerma on raskasta varmasti jos ei kuohukermaa käytä päivittäin, me käytetään ja se on täydellistä. Paljon sä laitoit sitä suolaa :D? Meillä käytetään paljon mausteita, on aina käytetty, koska mun mieledtä ruoan kuuluu maistua. Omaan makuun ei yhtään liian suolasta kun en suolaa auran takia juurikaan laita :) pastahan ruokanakin yleensä melko suolasta jos sitä syö ravintolassa.

      Poista
    2. Ihan mahtava pointti tuo, että ruuan täytyy maistua. Oon samaa mieltä!! Suolaa ja mausteita pitää käyttää, sitä varten ne on. Suomalaiset on ihan liian arkoja käyttään mausteita..

      Poista
    3. Se on kyllä totta, maustaminen ja suomalaisten ruokakulttuuri ei oikeen kulje käsi kädessä :D huomaa siitä kun ite aina laittaa kaikkiin ruokiin puolet enemmän mausteita kun mitä reseptissä on :D ja jotenki se maustaminen koetaan myös pelkkänä suolan ja pippurin käyttönä, mulla on kaapissa varmaan jokainen myytävä mauste kun tykkään niistä niin paljon :D

      Poista
  6. Kuullostaahan tuo hyvältä, mutta aivan jäätävä kaloripommi :D Menis ehkä just herkkupäivänä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en tuijota kaloreita, mut onhan se toki tuhtia. Sellaset ruoat on vaa aina just niitä parhaimpia :D

      Poista
  7. Tein tätä just äsken. Aivan taivaallista! Ihan 20 minuuttiin en päässyt kun pilkkominen tosiaan vei aikaa. Chili tuo ihanasti pientä potkua ja harvoin yrttejä käyttävälle kokille uusi aluevalloitus. Nam ja kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei MAHTAVAA kuulla <3 tuoreita yrttejä tulee käytettyä kyl aina liian vähän, osittain kirjeen hinnan takia ja osittain siks, että ne menee huonoks yhen käyttökerran jälkee jos unohtaa ne aina pöydälle niinku mä teen :'D olis ihanaa jos olis kotona omia yrttejä, ehkä vielä joskus :)

      Poista
    2. Jos sulla on sellasta tehosekoittimen tapasta silppuria/monitoimikonetta/mikä sen nimi nyt onkaan, ni sillä saa nopeutettua tän tekemistä aika hyvin kun voi laittaa kaikki sipulit ja chilit sinne samaan :)! Tajusin tän äsken ku just ostin sellasen koneen Lidlistä ja vihaan sipulin silppuamista :D

      Poista
  8. Mitä valkkaria/ punkkua käytät tässä?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En muista nimee ku en oo nyt himassa, mut mikä vaan käy :)!

      Poista
  9. Itse oon tosiaan nyt parin vuoden aikana oppinut käyttämään tuoreita yrttejä. Ostan välillä yrttejä, kun tiedän että ne tulee käytettyä heti. Esimerkiksi tilliä kalaan tai ruohosipulia johonkin safkaan.

    Välillä toki itselläkin ehtii mennä huonoksi. Viime vuonna kasvatin itse basilikaa ja tänä vuonna laitoin mm. ruohosipulia, basilikaa, tilliä ja persiljaa kasvihuoneeseen. Chiliäkin ollaan yritetty kasvattaa monena vuotena, mutta jostain syystä niitä ei oo juurikaan tullut. Ja voihan niitä yrttejä sisälläkin kasvattaa ympäri vuoden, mut sit pitäis olla lämpöä ja kunnon valo.

    Viherlandiassa katselin älypuutarhaa johon voi laittaa kasvamaan erilaisia yrttejä, (muistaakseni 6 kappaletta) mutta sen hinta oli päälle 200e (Verkkokauppa.comissa pikkasen alle). Sellainen ois kiva just talveksi, mutta toi hinta hirvittää. Toki noita älypuutarhoja löytyy muitakin ja pikkasen halvemmalla. Fiskarsilla oli ainakin joku alle 100e. Toki tollaseen älypuutarhaan vois panostaa, jos sitten oikeasti tulis käytettyä ja saiskin ne yrtit kasvamaan. Ja maksais kyllä itsensä takaisin, jos itse sais kasvatettua yrttejä mahdollisimman paljon.

    Tommonen vois olla kiva: http://www.verkkokauppa.com/fi/product/48683/dxgrs/Fiskars-HerbGarden-yrttipuutarha


    VastaaPoista
  10. Sä saarnaat terveellisestä ruuasta ja luomusta ja oot mielestäsi tarkka Kodan ruuan suhteen! ja sitten syötät sille kuohukermaa (rasvaista!),pekonia ( hirveetä eläinrasvoja),aurajuustoa ( suolapommi!) - ei oikein loogista sun toiminta! Ruuan tulee maistua,ok,mutta terveellinenkin ruoka voi olla hyvää ja tuo oli siitä kaukana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomaa, että sun ravintotietoisuus on täys nolla. Alotit varmaan just Jutan dietin :'D

      Poista
  11. No millä ravintotietoidella nuo ko. elintarvikkeet ovat terveellisiä? Kuulisin mielelläni asiasta :)
    T: Toinen ano.
    Ps. Kamalan irvailevia ovat vastauksesi jos joku kyseenalaistaa jotakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihminen tarvii rasvaa. nykyään ajatellaan rasvattomien (prosessoitujen) tuotteiden olevan hyväksi kun terveystiedon tunnilla ja neuvoloissa niin opetetaan. On olemassa eri koulukuntia, toiset suosii rasvasia (aitoa kermaa, voita eikä mitään keijuja) ja toiset nimenomaan painottaa kuinka ne keijut on niitä hyviä. Mä kuulun tähän ensimmäiseen ja meillä ei oo ikinä ollu kotona vedellä lantrattuja rasvattomia/vähärasvasia tuotteita.

      Kiinnostaa rasvat ruoanlaitossa, niin suosittelen liittymään Facebookissa vhh/paleo ja raakaruoka reseptit ryhmään tai laatua lasten lautasille ryhmiin. Sieltä saat hyvin kattavia vastauksia aiheesta oli sun kysymys mikä tahansa. Mä oon oppinu noista ryhmistä tosi paljon!

      Mä nään terveellisen mahollisimman vähän prosessoituna. Ei rasvattomana. Kerma on lähes poikkeuksetta kuohua, voina ei ikinä mitään keijua/floraa. Meillä ei esimerkiks syödä maustettuja jogurtteja tai rasvatonta maitoa niiden ravintosisällön/ravinnottomuuden vuoksi.

      Aurajuusto ja pekoni on oikeestaan ainoa tässä mikä ei oo sinänsä tosi terveellistä kun niissä on useampi e-koodi. Ton parempaa pekonia ei valitettavasti ihan normikaupoista saa, joten sillä mennään. Aurajuustoa on koko satsissa puoli pakettia (mikäli sitä laittaa siihen). Ruoka on neljälle aikuiselle joten taaperon kokoiseen annokseen sitä tulee hyvin vähän vaikka laittaisikin sen puoli pakettia sitä, joten en nää siinäkään ongelmaa.

      Se mitä viittasin Jutan dietteihin on lähinnö juuri tuo usko siitä, että rasvattomat tuotteet on hyviä. Lähes kaikki bodarit (tai diettaajat) vetää "terveellistä" sokeritonta mehukeittoa joka on pelkkää vettä ja e-koodia, aika kaukana terveellisyydestä siis. Sama maustamattomaan lähes nollaprosseseen maitorahkaan. Me tarvitaan kaloreita jotta jaksetaan, myös sitä rasvaa. Ainoo mitä mä yritän välttää on lisäaineet, rasvattomat tuotteet sekä sokeri. Yleensä syödään kaikki täysjyväsenä, mutta penne on ainoo minkä ostan vaaleena makunsa vuoksi :)

      Poista
    2. Mä oon samaa mieltä että kritiikkiin oot huono vastaamaan asiallisesti :) Tosin ei tuo kommenttikaan ihan asiallisimmasta päästä ollut. Mutta en ota tähän kantaa vaan tuohon vettä ja e-koodia, tiiätkö kuinka paljon e-koodeja sisältää marjat/hedelmät/kasvikset ihan itsessään? Eli e-koodi ei oo sama kun joku myrkky/epäterveellinen tms. Toki myös sellasia e-koodeja on.

      Ps. Tein pastaa ja oli hyvää ;) Kaverksi myös niitä sun sämpylöitä ja oli parhaita ikinä! En tee enää mitään muuta :D

      Poista
    3. Mä oon erimieltä. jos joku kommentoi nimellä, niin sillon vastaan myös asiallisemmin kun anonyymin kommentteihin. Eihän mulla oo mitään velvoitetta vastata kauniisti jonkun ihan tuntemattoman kommentin mikäli se on epäasiallinen/kirjoitettu piikittelevästi/kritiikkiin ylipäätään mikäli en oo toiminu väärin.
      En myöskään livenä vastaisi, tuskin moni muukaan :)

      Oon tietonen, se on tän pohjosessa asumisen huonoja puolia kun ei saa ympäri vuoden oikeen mitään tuoretta suoraan maatilalta/puusta/mistävaan :/ onneks hyvin pesemällä välttyy suurimmalta osalta niistä.

      Lisäaineilta on tosi vaikee välttyä, kaikkialta tulee myrkkyjä (kosmetiikka, ruoka, liikenne jne), mutta just sen takia yritänkin välttää kaikkia ei eineksiä ja muita missä niitä on huomattavia määriä. Etenkin lapsen ruokavaliossa.

      Hyvä jos maistu :)

      Poista
    4. Nojoo en ota kantaa siihen enempää :D

      Ja en meinannu nyt mitään säilöntäaineita yms, vaan ne itsessään sisältää E-koodeja, ei kaikki E-koodit oo lisäaineita tai jotain "huonoa". Esim täällä on pieni lista: http://oona.windytan.com/e-koodit/
      Eli ei ne pesemällä sen hedelmän tms sisältä mihinkään katoa :D

      Toki on vaikea välttyä ja hyvä niin ettette syö eineksiä, musta on hienoo ettet syötä Kodalle ees sokeria :D Etkä anna päiväkodissakaan syödä, en tiiä olisko musta siihen. Eikä mun oo tarkotus olla ollu missään vaiheessa ilkeä, enkä tietääkseni oo ollutkaan, halusin vaan huomauttaa tuosta kun pisti silmään tuo "e-koodia ja vettä" mikä ei oo terveellistä. Että melko karkea yleistys, koska monet E-koodit on luonnostaperäisin/luonnontuotteita. Toki niissä on paljon synteettisiä aineita ja varmasti myös epäterveellisiä aineita. Jossakin oli myös tutkimus, että esim omenassa on enemmän e-koodeja kun monessa einesruoassa, mutta kumpi onkaan sitten parempi/terveellisempi? Eiköhän se oo se omena e-koodeistaan huolimatta, ihmiset unohtaa liian usein että kaikki E-koodit ei ole myrkkyä.

      Poista
  12. Hei mä en saa laitettua tätä kommenttia tohon sun kommenttiin vastaukseksi, mut halusin kuitenkin kommentoida. Mulla on fibromyalgia eli erittäin paljon erilaisia kipuja, mm. nivelkipuja. Kokeilin äskettäin Jutan diettiä ja oikeesti mulla ei oo koskaan ollut nivelet niin kipeet. Eli mä huomasin sinä aikana et mun kroppa tarvii rasvaa, dietin jälkeen meni muutama päivä eikä ollut mitään kipuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuullostaa kivuliaalta :/ ootko kokeillu VHH:ta? Jos kiinnostaa ni kannattaa oikeesti liittyä tonne vhh/paleo raakaruoka-ryhmään mistä vinkkasin ylemmässäkin kommentissa (jos haluut kuitenkin dietata). Se on auttanu hirveen monia ihmisiä erilaisissa sairauksissa ja just esim raskausdiabetestä/diabetestä hoidetaan myös sillä. Tai no hoidetaan on ehkä väärä sana, mutta siitä on ollu apua niissä tosi monilla :)

      Poista
    2. Hei joo, en ookkaan kokeillu. Voisin kyl jossain vaiheessa liittyä kun mä oon niin huono alottamaan tollasia ihan yksin eli siis ilman minkäänlaista "vertaistukea" ja oon kuullu monilta et ruokavaliomuutokset on tuonu jopa kokonaan kivuttoman elämän. Kiitti vinkistä! :')

      Poista
  13. Näyttäö hyvältä, pitää ehdottomasti testata!! Kiitos ohjeesta, mä nimittäin rakastan kaikkea pastaa :D

    VastaaPoista
  14. Moikka Kuu, onhan kaikki kunnossa ku susta ei oo kuulunu mitään pitkään aikaan? :/❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ihana, vähän herkistelin kun sain tän aamulla <3 kaikki on hyvin, ollaan vaan reissattu niin paljon etten oo kerinny koneelle :)

      Poista
  15. Moi! Tää asia ei nyt tähän postaukseen liity ollenkaan mutta ajattelin kysyä sulta että mihin paikkoihin kannattaisi mennä jyväskylässä kun olen tulossa sinne lähiaikoina... Eli onko jotain "nähtävyyksiä", aktiviteettipaikkoja ja kauppakeskusta mitä suosittelisit? Itselle jyväskylä on täysin vieras paikka, joten olisi kiva jos voisit jotakin kiinnostavaa vinkata! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. NoohOllaan asuttu vasta 7kk ni en ihan kaikkee tietysti tiiä. Aalto alvari on hauska paikka, jos ootte pidempään ni sielä kannattaa käydä! Ja ruokapaikkoja en osaa sillee suositella kun mikään tollanen edullisempi ei oo järisyttävän hyvä. Yks missä kandee kyl käydä on kahvila miriams ja sieltä oikeestaan mikä tahansa kakku, ne on ihania! Mä otan yleensä brownien tai sit sen daim-kakun :D

      Hmmm, muuta en oikeen keksi ku tuntuu aina ettei täälä oo oikeesti yhtään mitään :'D

      Se minishow-blogi kirjotti vähän aikaa sitten sellasen postauksen missä kerrottiin paikoista missä kandee käydä, käy kurkkaa sieltä :)!

      Poista
  16. Heippa! Kuulostaa tosi hyvälle ja pakko koittaa joskus! :) en koita astua varpaille tai mitään, mutta itse kokeilisin/kokeilen varmaan näin, että laitan pekonit eka kylmälle pannulle(kuten pekonin kanssa suositellaankin) irtoaa oma maukas rasva siitä paremmin ja sitten laittaa nuo muut siihen pekonin rasvaan paistumaan. Kuhan jaoin tämän vaihtoehtoisena vinkkinä, en viisastellakseni. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä :)! En tiiä oikeestaan mitään "oikeita" tapoja valmistaa tiettyjä ruokia kun oon ns. Itseoppinu, eli meen vaan fiiliksellä :D pitääkin kokeilla ens kerralla noin, kuullostaa ihan käypältä idealta :)

      Poista
  17. Ootpa törkeä sun lukijoitas kohtaan ku näkn yhtäkkiä lopetat vaan päivitykset. Ottaisit muitakin huomioon kuin vain itsesi nyt kun sulla ehkä onkin lukijakaartia vähän enemmän kun puol vuotta sitte:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kenellekään ei ole velvoitetta päivittää blogiaan 24/7, mietis kuinka paljon aikaa menee arjen pyörittämiseen? Entä jos blogi on vain harrastus/mukava lisä arjessa.

      Suuri osa Anonyymeistä ovat ihmiskunnan syöpä, ovat ilkeitä ja oikein hampaat irvessä käyvät bloggaajien kimppuun.

      Ano nro x

      Poista
    2. Juuri näin kuten joku toinen kerkes sanomaan :)

      Poista
  18. Hei kuu! Oot upea Ja tarkotan upea ihan joka tavalla! Sun blogi on mun mielestä aito, aidoin mitä oon lukenu. Puhut ihan suoraan asioista, mut et mitenkään törkeän suoraan vaan sillai kun asiat kuuluu sanoa. Tuntuukin siltä ettet esitä mitään ja se tekee tästä parasta tarkotan esim. Raha asioita, suhdetta mieheen jne. Sun blogista tekee mun mielestä kiehtovamman se, että näytät sillasta elämää mitä ehkä useammalla meistä on tai sinne päin . Et esitä kaiken olevan tip-top ja vaatteet sekä koti olis viimisen päälle merkkiä yms. Oot aito ja se tekee susta upeen, kauniin niin sisäisesti kun ulkoisesti! Kaikesta en ole sun kanssas samaa mieltä, mutta niin sen kuulukin olla! Haluun vaan sanoo et älä välitä turhasta ja uskon ettet tekkään niin! Kirjota aina kun voit, jaksat ja pystyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentista <3 joo se on totta, mä en tiedä yhtään ihmistä kenen kanssa olisin 100% samaa mieltä asioista, se olis ihan tylsää! Nimenomaan eroavat mielipiteet tekee keskusteluista mielenkiintosia :)

      Poista
  19. Oooi! Niin hyvän näköstä, laitoin jo huomisee kauppalistaa nää ainekset. Olen kyl kans sitämieltä, et rasvaton ja vähä hiilihydraattinen ja maustamaton kokoaikainen dieettaus ei oo se terveellisin vaihtoehto vaikka nykyää joka töötistä sitä hehkutetaanki... Kyllä ihminen tarvii kaikkia rakennusaineita ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla :)!Jos on tottunu vähärasvaiseen, niin voihan tän tehä ruokakermastakin tai soveltaa itelle sopivaksi :)! Eihän tätä voi ihan joka päivä syödä, mutta sellasena herkkuruokana toimii loistavasti!

      Kerro sit mitä tykkäsit :)

      Poista
    2. Kiva kuulla :)!Jos on tottunu vähärasvaiseen, niin voihan tän tehä ruokakermastakin tai soveltaa itelle sopivaksi :)! Eihän tätä voi ihan joka päivä syödä, mutta sellasena herkkuruokana toimii loistavasti!

      Kerro sit mitä tykkäsit :)

      Poista
  20. Kuinka monta annosta tästä tulee? :)

    VastaaPoista
  21. Voi nam, kiitos ohjeesta, oli hyvää :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.