MAAILMAN PARAS PASTAKASTIKE

Mä en oo pahemmin pastaihminen. En oo aikasemmin oikeestaan edes tykänny pastasta, mutta nykyään syön kahta. Toinen on lasagne (kotikokin ohjeella, se on parempaa ku ravintolassa) ja toinen on seuraava pastakastike. 

Ruoassa pitää olla makua ja tässä sitä on. Lahtelaisena oon käyny lukuisia kertoja pastastaan tunnetusta Mamma Mariassa, mutta se ei oo mitään tän rinnalla. Se on kova lupaus, mutta jokainen joka on maistanu tätä on todennu saman. 

Tää resepti on sellanen, että sitä on välillä vaan pakko saada nyt just ja heti. Onneks sen saa tehtyäkin alle 20minuutissa!

Resepti on mun oma. Se on vähän perinteisen carbonaran tyyppinen, mutta paljon maukkaampi ja parempi.



Tarvitset

Paketin Amerikan pekonia
Purkin kuohukermaa
1dl valkoviiniä(punanenkin varmasti käy)
Tuoretta timjamia
2 valkosipulinkynttä 
1 sipulin
Tuoreen chilin
Voita/öljyä ruskistamiseen
mustapippuria+suolaa
2 keltuaista
(1/2 pkt aurajuustoa)
((Dijon sinappia))
(Parmesaaniraastetta)
Pastaa


1. Laita vesi kiehumaan ja lisää haluamasi pastaa kiehuvaan veteen.

1. Pilko chili ja valkosipuli pieniksi, kuutioi sipuli. Pehmitä ne pannulla voissa keskilämmöllä. 

3. Leikkaa pekoni palasiksi ja lisää se sipulien joukkoon. Anna ruskistua (pekoni ei saa jäädä lössöksi). Lisää reilusti mustapippuria n. 2tl, suolaa makusi mukaan sekä desi viiniä joukkoon ja anna kiehua hetki.

4. Ota timjamia reippaasti ja pilko se pieniksi. (Hienonnettua timjamia tulee olla pari rkl). Lisää timjami joukkoon ja anna kiehua vielä pieni hetki.

5. Kaada kerma sekaan  (+ sinappi ja pilkottu aurajuusto) anna hautua muutaman minuutin. 

6. Sekoita valmis (tai vähän al dente) pasta ja kastike keskenään. Lisää sekaan kaksi keltuaista ja sekoita ne ripeästi pastaan hetken sekoittaen aikaa sekoittaen. (Keltuaiset kypsyy pastan seassa)

Anna pastan tekeytyä hetki (alle 2min) ja annostele se sitten suoraan lautasille.

7. Voit lisätä päälle vielä raastettua parmesaania (tai vastaavaa hienojakoista raastetta) ja tarjoile. Aurafanit voi korvata parmesaanin murennetulla aurajuustolla!



Pasta kuulostaa ehkä työläältä, mutta todellisuudessa se on valmis alle 20minuutissa.
Mikäli oot hidas pilkkoja, niin pilko kaikki ainekset etukäteen kastikkeeseen sopiviksi paloiksi, täten mikään ei varmasti pala pohjaan ja voit vaan rennosti viskellä aineksia sekaan ammattikokin tavoin :D!

Jos jokin kohta jäi epäselväksi, niin voit katsoa lyhyen videon missä teen tätä samaista ruokaa :)

Pasta on todella monipuolinen, siitä voi jättää aurajuuston, keltuaiset, sinapin ja viinin pois. Kuhan sulla on tuoretta timjamia, kuohukermaa, Amerikan pekonia ja sipulit, niin et voi pettyä. Paras maku on tietysti kun noita kaikkia on! 
Viini tuo ihanaa makua pastaan.
Tää onkin meijän taaperon yks lempiruoista!

//Dijon-sinappi on aika pieni lisä, joten jos sulla ei oo sitä, niin ei tarvi tän takia ostaa. Toimii äärimmäisen hyvin ilmankin! Ja jos laitat auraa, niin älä lisää ylimääräistä suolaa, koska se aura on niin suolasta.

Me käytetään normaalisti täysjyväpastaa, mutta täysjyvä penne ei oo kovin hyvä makuelämys, joten suosittelen suosiolla tekemään tän vaaleeseen pastaan.

Kokeilkaa ja kertokaa mitä tykkäsitte, tää ei varmasti petä!